Geel verwelkomt Fiesta Europa : van vrijdag 19 tot zondag 21 augustus wanen we ons in het zonnige zuiden, want dan strijkt Fiesta Europa neer op het marktplein van Geel. Tijdens deze gezellige markt verwelkomen we een veertigtal marktkramers, afkomstig uit alle hoeken van Europa.

De marktkramers brengen culinaire specialiteiten uit verschillende landen en regio's mee en bieden allerlei artisanale en bijzondere cadeaus aan zoals lederwaren, edelstenen, zepen, houtsnijwerk en textiel. Dit alles wordt dan nog eens overgoten met leuke animatie voor groot en klein. Bovendien is de toegang helemaal gratis! Heb je nood aan vakantiegevoel? Kom dan langs op vrijdag van 12u tot 21u, op zaterdag van 10u tot 21u en op zondag van 10u tot 19u.   info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Genieten op Geel Zomert!
Op 12 augustus komt Guido Belcanto langs in Geel. Reeds drie decennia lang vaart deze eigenzinnige zanger zijn eigen koers, wars van alle modes en trends. Verwacht je aan een hoogstaande muzikale avond met een lach en een traan, een dosis swing, melancholie, humor, romantiek en rock 'n roll, een bijzonder verslavend gerecht dat alleen Guido Belcanto ons kan serveren.

The Belpop 4 brengt op 19 augustus een ode aan fantastische Belgische muziek. Denk aan nummers van The Scabs, The Wolfbanes of The Kids, maar ook meer moderne Belgische bands als Admiral Freebee, The Van Jets en Triggerfinger passeren op de playlist. Verwacht je die avond aan een knallend feestje op Geel Zomert!
meer info: www.geelzomert.be

Sluitingsdag 15 augustus
De meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn gesloten op maandag 15 augustus. Cultuurcentrum De Werft is gesloten tot en met 15 augustus. Het binnenzwembad is open met de openingsuren van zondag en je kan banen trekken van 6.30u tot 8.30u. Het buitenzwembad is open van 12u tot 17u. Het zwembad is tot 26 augustus enkel bereikbaar is langs parking Pas (straatje naast ING, Pas 48) en Diestseweg (straatje naast Compro, Diestseweg 39) wegens asfalteringswerken in Fehrenbachstraat.

Tentoonstelling: Vedic Art door Tinne De Bie
Zweeds kunstenaar Cürt Kallman ontwikkelde eind vorige eeuw Vedic Art. Geïnspireerd door Maharishi Mahesh Yogi en de Vedische filosofie werkte hij een stappenplan uit om al schilderend verbinding te maken met de natuurwetten en met jezelf. De basisgedachte hierbij is dat alle kennis die we nodig hebben, reeds in ons aanwezig is.
Tinne De Bie kwam begin 2014 in aanraking met deze schildermethode en had meteen de smaak te pakken. Zo reisde zij in de zomer van 2015 naar het Zweedse eiland Öland om daar Vedic Art te ervaren in zijn puurste vorm. Ondertussen is zij ook zelf Vedic Art teacher.

Op deze manier wil zij haar steentje bijdragen en mensen inspireren om al schilderend de kracht in zichzelf te herontdekken. Meer info vind je op www.justbie-healingandcreation.be. Je kan de tentoonstelling bezoeken van 1 tot en met 27 augustus in de bibliotheek.

De Schat van Vlieg al gevonden?
Tot 31 augustus beleven kinderen van 6 tot 12 jaar in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht. In de tiende editie van 'Schatten van Vlieg' draait alles om kijken. Ook in Geel verstopt Vlieg deze zomer schatkisten: in de bib, het Gasthuismuseum en Toerisme Geel. Als je de drie plaatsen bezoekt en op die manier drie stempels verzamelt, maak je kans op een superprijs. Om hiervoor in aanmerking te komen, ga je op zoek naar een afbeelding die je op de drie plaatsen hebt gezien. Je kan de zoektocht starten op één van de drie locaties. Gevonden? Dan behoor je tot de gelukkige winnaars.

Dit jaar is het thema 'Zie jij wat ik zie?'. Daarom stopt Vlieg in elke schatkist drie verschillende kijkboekjes boordevol spelletjes en opdrachten: een zelfgemaakte kijkkaart om van te dromen, een tijdreismasker met een blik op de wereld over 50 jaar of tips om te gluren naar de buren met spiegelpapier. Je kan het zo gek niet bedenken.

Fietsen met Smaak
Fietsen met Smaak combineert lekker eten en drinken met een sportieve activiteit en brengt je op de mooiste plekjes langs het fietsnetwerk in Geel en Westerlo. De 47 km lange fietsroute voert je langs het natuurgebied Malesbroek en de Kalvarieberg. In Westerlo fiets je door 't Riet en langs de abdij van Tongerlo. Je kan de tocht over verschillende dagen spreiden.

Zes brasseries nemen de 'Smaak' voor hun rekening. In Geel zijn dat taverne Netevallei, brasserie Het Atrium en bistro Vincent. Bar Jardin, restaurant Belle Vue en Den Draaiboom zorgen in Westerlo voor een smakelijk intermezzo. Je kiest drie eetgelegenheden uit waar je de benen onder tafel schuift en geniet van een aperitief met amuse en een voorgerecht, een hoofdgerecht of een nagerecht. Een overzicht van de gerechten die de verschillende brasseries voorschotelen, vind je in het fietsboekje. Dat koop je bij de dienst toerisme voor 35 euro per persoon. Drank is niet inbegrepen (behalve aperitief) en reken je altijd ter plaatse af. Deelnemen is mogelijk tot en met 30 september. Je vertrekt op een dag en tijdstip naar keuze. Reserveren bij de deelnemende horecazaken valt aan te raden, vooral tijdens het weekend. Vanaf zes personen is reservatie verplicht - info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be